Prosta i szybka do zrobienia, dość tania i naprawdę bardzo dobra. Robię ją bardzo często. Pasuje zarówno do mięsa jak i ryby. Pierwszy raz zrobiłam ją z moją Szwagierką Betką kiedy to odwiedziła nas ze swoją rodzinką:) Miałyśmy kapustę pekińską ale nie miałyśmy bodajże śmietany żeby zrobić do niej zalewę no i wymyśliłyśmy, że dodamy sosu włoskiego do sałatek i wyszła pyyyyszna po prostu:)
Spróbujcie i Wy!:) Polecam:)
Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej
1 duża marchewka (lub dwie średnie)
1/3 -1/2 szklanki sosu włoskiego do sałatek (Italian Dressing)
Wykonanie:
Kapustę wypłukać i posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć i polać sosem. Odstawić na chwilkę - wtedy smakuje jeszcze lepiej - i podawać jako dodatek do obiadu.
Polecam i smacznego!:)
Uwielbiam sałatki! Co prawda zimą nie jem ich prawie wcale, ale może ten twój przepis mnie w końcu zmotywuje :)
ReplyDeleteWarto sie zmotywować:) Pozdrawiam:)
ReplyDeleteale apetycznie!
ReplyDelete