Bardzo prosta i bardzo smaczna:) Jednocześnie taka orzeźwiająca, lekko kwaśna, najlepsza prosto z lodówki. Pamietam ją jeszcze z dzieciństwa kiedy to zajadałam się nią bez opamiętania:) Można ją wykorzystać jako dodatek do dania lub jako samo danie na lunch z pajdą chleba lub bułeczką. Przepis dodany do akcji na Durszlaku "Smaczne i Pomidorowo". Polecam zwłaszcza jeśli macie pomidorki prosto z krzaczka z ogródka:)
Składniki:2 dość duże pomidory
1/2 dużego lub 1 mały ogórek zielony (niekoniecznie ale ja daję)
1/2 cebuli
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka białego octu winnego
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Pomidory, ogórka i cebulę pokroić w kosteczkę (lub w plasterki jak kto woli). Dodać sól, pieprz oraz ocet i wszystko dobrze wymieszać. Na końcu dodać śmietanę, wymieszać i włożyć do lodówki (chociaż nie jest to konieczne, można podawać odrazu).
Polecam i smacznego!:)
No comments:
Post a Comment
Thanks for stopping by!:)