Thursday, October 17, 2013

Jajecznica z Kurkami

English Version


Jak już znalazłam te kurki to musze to wykorzystać:) Proponuję więc następne smaczne połączenie. Delikatne kurki i jajko. Lunch idealny:) Albo fajny początek dnia, czyli śniadanie:) Polecam i to bardzo!:) Ponieważ kurki to delikatne grzybki, pamietajcie aby nie smażyć ich za długo bo zrobią się gumowate.


Składniki (na 1 porcję):

100g/3.5oz kurek
2 łyżki masła
3-4 zielone cebulki
2 jajka
2 łyżki kremówki
sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulki drobno posiekać (białą i zieloną część).


Podsmażyć ją na maśle na małej patelnii (króciutku).


Kurki umyć, osuszyć, pokroić i dodać na patelnię. Smażyć około 3 minuty. Na końcu oprószyć solą.



Jajka roztrzepać z kremówką, solą i pieprzem.


Wlać na patelnię z kurkami.


Wymieszać i smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji.
Podawać odrazu posypane cebulką.



Polecam i smacznego!:)

1 comment:

  1. Jajko i kurki - pysznie!
    U nas niestety już ich koniec...
    Pozdrowienia!

    ReplyDelete

Thanks for stopping by!:)