Jak już znalazłam te kurki to musze to wykorzystać:) Proponuję więc następne smaczne połączenie. Delikatne kurki i jajko. Lunch idealny:) Albo fajny początek dnia, czyli śniadanie:) Polecam i to bardzo!:) Ponieważ kurki to delikatne grzybki, pamietajcie aby nie smażyć ich za długo bo zrobią się gumowate.
Składniki (na 1 porcję):
100g/3.5oz kurek
2 łyżki masła
3-4 zielone cebulki
2 jajka
2 łyżki kremówki
sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulki drobno posiekać (białą i zieloną część).
Podsmażyć ją na maśle na małej patelnii (króciutku).
Kurki umyć, osuszyć, pokroić i dodać na patelnię. Smażyć około 3 minuty. Na końcu oprószyć solą.
Jajka roztrzepać z kremówką, solą i pieprzem.
Wlać na patelnię z kurkami.
Wymieszać i smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji.
Podawać odrazu posypane cebulką.
Polecam i smacznego!:)
Jajko i kurki - pysznie!
ReplyDeleteU nas niestety już ich koniec...
Pozdrowienia!