Bardzo dobry i zdrowy koktajl:) Ważne aby użyć bardzo dojrzałych owoców wtedy nie będzie problemu ze zmiksowaniem ich na jednolitą "papkę":) Mnie smakował bardzo, może i Wam posmakuje? Ja użyłam kefiru o smaku granatu ale równie dobrze można dodać zwykły kefir albo, np. truskawkowego. Granat dodał mu jednak dodatkowego, ciekawego posmaku:) Polecam do wypróbowania:) Po schłodzeniu będzie idealny na cieplejsze dni:)
Składniki (na 750ml):
1 1/2 dojrzałego awokado
1 mango (również mięciutkie powinno być)
1 łyżka soku z cytryny
2 szklanki kefiru (ja użyłam kefiru o smaku granatu)
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować aż powstanie jednolita masa o konsystencji dość gęstego kremu. Gdyby było dla Was za gęste to można dodać więcej kefiru lub mleka. Można podawać odrazu lub schłodzić w lodówce.
Polecam i smacznego!:)
Coś idealnego dla mojego Połówka;)
ReplyDeleteLubię eksperymenty z awokado, a koktajlu akurat nie miałam okazji próbować :)
ReplyDeletePyszności! Ja uwielbiam awokado!
ReplyDelete