Thursday, September 19, 2013

Kotlety Schabowe z Parmezanem i Pietruszką

English Version


Znudził Wam się klasyczny schabowy? No to polecam moją wersję:) Zawsze to jakaś odmiana a muszę przyznać, że dorzucenie serka i pietruszki do bułki tartej, bardzo pozytywnie odmieniło to jakże klasyczne danie:) Polecam na następny obiad!:) Wypróbowałam też taką panierkę na rybce i też się sprawdziła i smacznie wyszło:) Zapraszam!:)


Składniki:

4 kotlety schabowe
4 łyżki mąki pszennej
2 małe jajka
1 szklanka bułki tartej
8 łyżek startego sera parmezan
2-3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
olej do smażenia


Wykonanie:

Kotlety umyć, osuszyć, opószyć solą i pieprzem i rozbić tłuczkiem.


Do jednej miski wsypać mąkę. W drugiej roztrzepać widelcem jajka. Do trzeciej wsypać bułkę tartą, ser oraz pietruszkę i wzystko dobrze wymieszać.


Kotlety panierować kolejno w mące, jajku oraz bułce z parmezanem i pietruszką.


Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.


Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.


Polecam i smacznego!:)

4 comments:

  1. Parmezan i pietruszka bardzo mnie zachęcają.
    Musi być pysznie!

    ReplyDelete
  2. Parmezan i pietruszka bardzo mnie zachęcają.
    Musi być pysznie!

    ReplyDelete

Thanks for stopping by!:)