Znudził Wam się klasyczny schabowy? No to polecam moją wersję:) Zawsze to jakaś odmiana a muszę przyznać, że dorzucenie serka i pietruszki do bułki tartej, bardzo pozytywnie odmieniło to jakże klasyczne danie:) Polecam na następny obiad!:) Wypróbowałam też taką panierkę na rybce i też się sprawdziła i smacznie wyszło:) Zapraszam!:)
Składniki:
4 kotlety schabowe
4 łyżki mąki pszennej
2 małe jajka
1 szklanka bułki tartej
8 łyżek startego sera parmezan
2-3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Kotlety umyć, osuszyć, opószyć solą i pieprzem i rozbić tłuczkiem.
Do jednej miski wsypać mąkę. W drugiej roztrzepać widelcem jajka. Do trzeciej wsypać bułkę tartą, ser oraz pietruszkę i wzystko dobrze wymieszać.
Kotlety panierować kolejno w mące, jajku oraz bułce z parmezanem i pietruszką.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.
Polecam i smacznego!:)
takim schabowym bym nie pogardziła
ReplyDeleteParmezan i pietruszka bardzo mnie zachęcają.
ReplyDeleteMusi być pysznie!
Parmezan i pietruszka bardzo mnie zachęcają.
ReplyDeleteMusi być pysznie!
pachnie ten kotlecik aż tutaj :-)
ReplyDelete