Tuesday, October 12, 2010

Placuszki z Jabłkami na Jogurcie



Proste do zrobienia, puszyste, delikatne i pyszne:) Warto wypróbować :) Idealne na podwieczorek, śniadanie albo jako przekąska. Można podać oprószone cukrem pudrem lub z dżemem czy marmoladą.
Polecam i to bardzo:)


Składniki (na 15 placuszków):

2 jajka
3 łyżki cukru
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 łyżeczki cynamonu
2-3 jabłka (red delicious) starte na tarce o grubych oczkach
olej do smażenia

Wykonanie:

Jajka i cukier ubić na jasną i puszytą masę (najlepiej mikserem). 


Następnie dodać resztę składników (na końcu starte jabłka) i dobrze wymieszać. 




Kłaść ciasto łyżką na rozgrzany olej i piec z obu stron na rumiano.
Podawać z cukrem pudrem lub dżemem.



Polecam i smacznego:)

6 comments:

  1. Zrobilam dzis na sniadanie i wyszly przepyszne!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. OK idz!:) I koniecznie napisz czy smakowaly:)))))

      Delete
  3. Zrobiłam- sa świetne. Nastepnym razem muszę zrobić podwójną porcję. Dzięki i pozdrawiamOctober 9, 2013 at 7:11 AM

    Zrobiłam- sa świetne. Nastepnym razem muszę zrobić podwójną porcję. Dzięki i pozdrawiam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciesze sie ze smakowaly:) Pozdrawiam rowniez!:)

      Delete

Thanks for stopping by!:)