Proste do zrobienia, puszyste, delikatne i pyszne:) Warto wypróbować :) Idealne na podwieczorek, śniadanie albo jako przekąska. Można podać oprószone cukrem pudrem lub z dżemem czy marmoladą.
Polecam i to bardzo:)
Składniki (na 15 placuszków):
2 jajka
3 łyżki cukru
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 łyżeczki cynamonu
2-3 jabłka (red delicious) starte na tarce o grubych oczkach
olej do smażenia
Wykonanie:
Jajka i cukier ubić na jasną i puszytą masę (najlepiej mikserem).
Następnie dodać resztę składników (na końcu starte jabłka) i dobrze wymieszać.
Kłaść ciasto łyżką na rozgrzany olej i piec z obu stron na rumiano.
Następnie dodać resztę składników (na końcu starte jabłka) i dobrze wymieszać.
Kłaść ciasto łyżką na rozgrzany olej i piec z obu stron na rumiano.
Podawać z cukrem pudrem lub dżemem.
Polecam i smacznego:)
ale bym je zjadła!
ReplyDeleteZrobilam dzis na sniadanie i wyszly przepyszne!
ReplyDeleteide robic;)
ReplyDeleteOK idz!:) I koniecznie napisz czy smakowaly:)))))
DeleteZrobiłam- sa świetne. Nastepnym razem muszę zrobić podwójną porcję. Dzięki i pozdrawiam
ReplyDeleteCiesze sie ze smakowaly:) Pozdrawiam rowniez!:)
Delete